Katowice 2022

In april kreeg ik de kans om naar Polen te gaan voor een project te maken in internationale setting. Hierbij werden we op de eerste dag goed ontvangen door Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach. Enkele dagen voor het project hadden ze ons gevraagd om een delicatesse mee te nemen uit ons eigen land. In ons geval was dit vooral veel bier. Na het ‘specialiteitenbuffet’ zijn we met de Spaanse studenten op kroegentocht gegaan.

De volgende dag hebben we een intro gekregen over het project en werden we ook opgedeeld in onze groepen. In de namiddag zijn we naar het Amazon Fulfilment Center gegaan. Hier hebben we een rondleiding gekregen met veel informatie over de manier van werken.

Ook woensdag zijn we begonnen met aan het project te werken. In de namiddag zijn we een mijn gaan bezoeken aan de rand van Katowice. We kregen verschillende machines te zien en zelfs hoe ze werden bestuurd en hoe verder we kwamen in de tour, hoe geavanceerder de machines werden. Ook hierna zijn we met de Spaanse studenten in de stad getrokken.

Op de laatste dag stonden de presentaties gepland. Deze waren allemaal goed verlopen. Na de presentaties had de school een ‘closing diner’ georganiseerd. Hierbij waren er enkele dansers die ons een typische Poolse dans toonden. Nadien was het etenstijd. Dit waren allemaal niet zo lekkere Poolse delicatessen. Dus hebben we de week zelf mooi afgesloten door nog een kroegentocht met enkele van de andere studenten. Uiteindelijk was dit wel een heel mooie ervaring.