Orbid Young Potential Classes

In oktober kreeg ik een uitnodiging van Jana (HR Co√∂rdinator) voor de Young Potential Classes die ze elk jaar organiseren. Deze keer was het in O’Learys te Gent. In dit event stonden studenten centraal die bijna afstudeerden.

De classes zelf waren zeer interessant. Eerst kregen we een korte intro waar we te horen kregen wat Orbid is en voor wat ze staan. Nadien kregen we een les over HR Skills voor toekomstige consultants waarbij we verschillende vaardigheden leerden. Deze vaardigheden omvatten analytisch, probleemoplossend, kwaliteitsgericht, systematisch, flexibel en communicatief gedrag. Het belangrijkste is communicatie. Vervolgens hebben ze interactieve dynamiek uitgelegd, wat een model is voor persoonlijkheid en communicatie. Hiermee kun je specifiek gedrag herkennen, begrijpen en voorspellen.

Als laatste class kregen we een keuze tussen verschillende onderwerpen. Ik heb gekozen voor het Power Platform aangezien ik hierin ook aan het zoeken was voor een stage. Thibau heeft ons uitgelegd hoe alle tools werken binnen Power Platform waarna hij ons ook een demo heeft gegeven van een intern project bij Orbid. Deze sessie heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik voor het Power Platform heb gekozen als onderwerp van mijn stage.

Na de classes kregen we de kans om te praten met de werknemers van Orbid samen met een hapje en een drankje. Dit alles tijdens enkele spelletjes bowling. Door de werknemers van Orbid heb ik veel geleerd over het werkveld.