Dreamforce ’21

Als passief evenement heb ik ervoor gekozen om Dreamforce 2021 bij te wonen. Dit is georganiseerd door SalesForce waarmee we kennis hebben gemaakt op school. Dit waren sessies met verschillende onderwerpen.

In de eerste sessie bespreektBobby Jania hoe je digital-first relaties en omzet kunt laten groeien. Om te beginnen leerden we dat veel dienstverleners een toename zien in de vraag naar self-service technologieën zoals chatbots. Vier van de vijf mensen denken dat een chatbot nodig is. Bovendien verwachten klanten een ervaring op maat. Ze willen dat bedrijven weten wie hun klanten zijn, wat ze willen, en wanneer ze het willen. Dit alles terwijl ze vertrouwen hebben in de manier waarop de organisatie met data omgaat. Gegevensbronnen zijn volgens marketeers met 40% toegenomen. Een CDP is een aanpak om die ervaring op maat te geven (customer data platform). CDP wordt al door ruwweg 80% van de bedrijven gebruikt. Salesforce CDP brengt al die informatie samen, zodat u er meer over te weten kunt komen.

In de tweede sessie met Al Jenkins leren we de drie nieuwe regels kennen die de toekomst van het bedrijfsleven kunnen beïnvloeden. Regel 1: Een moderne onderneming vereist moderne werkmethoden. Volgens een onderzoek onder wereldwijde C-suite leiders wil bijna 51% van de werknemers dat gezondheid, veiligheid en welzijn het belangrijkste opkomende gebied is. Slechts 42% wil leiderschap dat wordt geleid door een gedefinieerde missie en principes. Regel 2: Een intelligent bedrijf is een modern bedrijf. Dit houdt in dat je moet investeren in je bedrijf en toegang moet hebben tot belangrijke prestatie-indicatoren. Bedrijfsactiviteiten moeten worden geïntegreerd over organisatorische grenzen en legacy-systemen heen, volgens 80 procent van de besluitvormers. Volgens dezelfde Forrester-peiling is 77 procent van de mensen het daarmee eens.

Tussen de sessies door waren ook enkele optredens van bijvoorbeeld Metallica om het event die extra touch te geven die het nodig had.